Linkedin призна, че е претърпял хакерска атака на базата данни на

...
Linkedin призна, че е претърпял хакерска атака на базата данни на
Коментари Харесай

Хакерска атака срещу LinkedIn извади на показ данните на 500 милиона потребители

Linkedin призна, че е претърпял хакерска атака на базата данни на своите консуматори, която може би е засегнала към 500 милиона акаунта или 67% от общия им брой. Личните данни на тези сметки, явно състоящи се от информация, която е обществена и забележима за всички, се продават в профилиран конгрес, написа. 

Според софтуерния уеб страница Cybernews, с цел да потвърди, че е осъществил достъп до тези данни, хакерът предлага гратис цялостните профили на два милиона консуматори на обществената мрежа. Четирите файла, които хакерът дава като образец, включват цялостни имена, имейл адреси, телефонни номера и работно място, наред с други.

Към момента обаче не е известно дали става въпрос за актуализирани данни или те принадлежат към предходни нарушавания на сигурността, които обществената мрежа е претърпяла.

" Изглежда, че оповестеният набор от данни включва обществена информация, извлечена от LinkedIn, комбинирана с систематизирани данни от други уеб страници или компании ", сподели представител на компанията пред Business Insider.

Компанията Linkedin е благосъстоятелност на Microsoft от 2016 година, когато е добита за 26,2 милиарда $. Тя спря да се търгува през декември същата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР